Wiz Won't Start Up, Won't Display Anything ..


torpor

hack hack hack, the little machines fight back
Joined
Oct 21, 2005
Messages
2,475
Location
vienna, austria
Website
w1xer.at
.. its been in my drawer for about 2 months, and I'm quite sure it had a full charge when I left it there, but it seems that my dear Wiz won't boot now .. I've got the USB-WIZ charging cable plugged into a Mains->USB adapter (so that I know that its "full charge capacity" USB supply), but .. isn't there supposed to be some sort of light or indication that the battery is charging, or something?

Is it possible I've left my Wiz go flat and now it won't charge .. anyone know if this is a normal issue with the Wiz, as in: the battery is toast and I need to replace it?

Anyway I'll leave it plugged in overnight and if there is any change tomorrow, I'll update the thread .. but it seems like I've hit the ceiling on my Wiz. Pity, I was really looking forward to booting it up again this evening ..
 

Orion4874

Mega GP Mania
Joined
May 17, 2009
Messages
1,426
Age
47
Location
North Brunswick, New Jersey
Sounds like the battery to me. Can't be bricked since it was just sitting there. Some batteries don't like sitting dead for long periods of time..... I know from experience. Hopefully spare batteries will become available again since Wiz production restarted.
 

torpor

hack hack hack, the little machines fight back
Joined
Oct 21, 2005
Messages
2,475
Location
vienna, austria
Website
w1xer.at
Okay .. never mind .. I just realized I'd mixed up the cable for the Caanoo and the Wiz .. swapped them around and now both are charging happily .. what sort of company uses the same connector but different pinouts for their line of products, grr ... ;)
 

glezmen

Member
Joined
Aug 25, 2009
Messages
297
the same cable should work, at least I can charge both my Wiz and Caanoo with the same cable...
anyway, don't put the handheld away for months, these Lithium batteries don't like to run empty. my girlfriend's dingoo was empty for about 3 month, and now it works only 1-2 mins using batteries, can't be charged :(
 

torpor

hack hack hack, the little machines fight back
Joined
Oct 21, 2005
Messages
2,475
Location
vienna, austria
Website
w1xer.at
I absolutely could not get it to charge with the Caanoo cable .. strange .. well, anyway, all my gadgets have been dug out and recharged lately, so lets hope this thread is over ..
 

christo930

Well-Known Member
Joined
Jan 4, 2004
Messages
1,095
Location
Pennsylvania, USA
Orion4874 said:
Sounds like the battery to me. Can't be bricked since it was just sitting there. Some batteries don't like sitting dead for long periods of time..... I know from experience. Hopefully spare batteries will become available again since Wiz production restarted.

There are no other sources for the battery? If not that really, really SUX! This was one of my major beefs with the WIZ and Pandora to begin with. THe AA batteries are inconvenient, but they will always be available.

Chris
 
Last edited by a moderator:

Orion4874

Mega GP Mania
Joined
May 17, 2009
Messages
1,426
Age
47
Location
North Brunswick, New Jersey
christo930 said:
Orion4874 said:
Sounds like the battery to me. Can't be bricked since it was just sitting there. Some batteries don't like sitting dead for long periods of time..... I know from experience. Hopefully spare batteries will become available again since Wiz production restarted.

There are no other sources for the battery? If not that really, really SUX! This was one of my major beefs with the WIZ and Pandora to begin with. THe AA batteries are inconvenient, but they will always be available.

Chris
As far as I know Play-Asia was the only place that carried them(maybe ED's shop as well but I'm not sure)and they havn't been in stock in a while.
 
Last edited by a moderator:
Top