Release Mono RunTime

Discussion in 'Software Releases' started by ptitSeb, Feb 27, 2014.

  1. jontheramer2

    jontheramer2 Member

    Joined:
    Oct 13, 2012
    Messages:
    43
    Thanks for the great work ! Hopefully it allows me to use my Pandora a lot more as our dev environment is written in Gtk#. It works on Chromebook/Crouton (I use it there the most now), but it would be great if it worked on the Pandora as that would make me more mobile. I'll let you know how it goes; it doesn't use native code or anything that shouldn't work, so I have high hopes. 
     
  2. ptitSeb

    ptitSeb Serial Porter

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    8,098
    Location:
    France, near Lyon
    At last, a new build of this on the repo.

    I have tried to make that update for a long time, but it was always crashing without codeblocks mounted... I turn out that the problem was with the RUNPATH of mono itself (or maybe the RPATH of some libs) that was pointing to /mnt/utmp/codeblocks/usr/lib and ld-linux.so was crashing if the folder was not there!
    I used chrpath, a tool to alter/remove rpath/runpath, to fix everything :) (and that tool will be in the next codeblocks).

    Build 05
    -----------

    • Updated Mono to 4.5.02
    • Updated Monodevelop to 6.1
    • Updated all libs
     
  3. ptitSeb

    ptitSeb Serial Porter

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    8,098
    Location:
    France, near Lyon
    A new build on the repo, now with mono 5.2

    Build 06
    -----------

    • Updated Mono to 5.2.0
     
    TeDaDeS likes this.
  4. milkshake

    milkshake Advanced Member

    Joined:
    May 18, 2009
    Messages:
    3,727
    Location:
    Rotherham, UK
    I wonder if you can get dotnet core running on Pandora?

    Sent from my Pixel using Tapatalk
     
  5. ptitSeb

    ptitSeb Serial Porter

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    8,098
    Location:
    France, near Lyon
    That seems to be really tricky, the build system is tight to x86_64 architecture it seems. You would use it? What the benefit of dotnet Core over plain mono?
     
  6. milkshake

    milkshake Advanced Member

    Joined:
    May 18, 2009
    Messages:
    3,727
    Location:
    Rotherham, UK
  7. ptitSeb

    ptitSeb Serial Porter

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    8,098
    Location:
    France, near Lyon
    A new build on the repo. Using a fairly more recent mono build, and built with a setting for smaller memory footprint (not sure of the effect and side-effect).

    Build 07
    -----------

    • Updated Mono to 5.3.0
    • Build for smaller memory footprint
     
  8. atari_afternoon

    atari_afternoon Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    429
    Location:
    Germany
    Thank you. I regularly use Pinta so this is much much appreciated :)
     
  9. atari_afternoon

    atari_afternoon Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Messages:
    429
    Location:
    Germany
    Hint to the others: I believe you need to reflash firmware first. This is what I have just done. Now all works well, thanks again :)

    EDIT Weird. Pinta stated once, but a second or third time, wouldn´t. Another full reflash and the previous version, all fine again. No biggie :)
     
    Last edited: Oct 29, 2017
  10. ptitSeb

    ptitSeb Serial Porter

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    8,098
    Location:
    France, near Lyon
    New build on the repo, with an updated version of mono, and a fresh build of libgdi+. Software that had some issue with their GUI (with text mostly non-apparent because the area for drawing it was too narrow) should be fixed now (like radegast).

    Build 08
    -----------

    • Updated Mono to 5.8.0
    • Update libgdi+, fixing GUI of many software
     
    atari_afternoon likes this.
  11. ptitSeb

    ptitSeb Serial Porter

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    8,098
    Location:
    France, near Lyon
    New build on the repo. It may seems like a minor change, but it let Stardew Valley do its save even when the codeblocks pnd is not launched.

    Build 09
    -----------

    • Changed the shell script in bin to use bash and not sh
     
    FBnil likes this.
  12. Magic Sam

    Magic Sam Forever Homebrew

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    2,056
    Location:
    Innsmouth, MA
    Hi all,

    @ptitSeb : I think we had this discussion before in the C&C / Red Alert thread ;) Did you compile Mono with the "--enable-small-config" option ? EDIT: you used this option in build #7
    Source: https://github.com/mono/mono

    Maybe this could help with the memory issues in Stardew Valley ?

    Cheers, Magic Sam
     
  13. ptitSeb

    ptitSeb Serial Porter

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    8,098
    Location:
    France, near Lyon
    @Magic Sam the "--enable-small-config" in not in my build config anymore. I'm not sure it's a good idea (and building mono is a 1~2 days compile), as limiting the heap to 256MB for example will simply prevent stardew from loading, as it clearly needs more the that.
     
    Last edited: May 16, 2018
    Magic Sam likes this.
  14. ptitSeb

    ptitSeb Serial Porter

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    8,098
    Location:
    France, near Lyon
    New update on the repo. Because of the naming scheme (5.8 -> 5.12), it will not show up as updated in PNDManager, sorry about that.

    Build 10
    -----------

    • Update to Mono 5.12.0
     
    atari_afternoon likes this.
  15. milkshake

    milkshake Advanced Member

    Joined:
    May 18, 2009
    Messages:
    3,727
    Location:
    Rotherham, UK
    Have you had chance to have a look at dotnet core recently?
     
  16. ptitSeb

    ptitSeb Serial Porter

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    8,098
    Location:
    France, near Lyon
    I looked at that some time ago, but the build system looks complex, and very x86 specific. I haven't looked at it recently, maybe things improved (I doubt arm/softfp to be a supported platform anyway).
     
  17. ptitSeb

    ptitSeb Serial Porter

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    8,098
    Location:
    France, near Lyon
    I re-uploaded monort package, I forgot to update the PXML (content was 5.12, only the PXML was still at 5.8).
     

Share This Page

Loading...